Vårt kött hängmöras alltid!
Förmodligen är det tillsammans med den helhet med egen uppfödning, slakteri, styckning, och gårdsförsäljning de viktigaste orsakerna till att vi får så mycket beröm för vårt kött.
Flera butiker runt om i Halland säljer vårt kött, vi levererar helfall till butikerna som styckats på gården men konsumentpackas i butikerna.
Butikerna är bl a Ica supermarket Söndrum, ICA Kvantum Falkenberg och Ica maxi flygstaden.
Restauranger har möjlighet att handla vårt kött och våra charkprodukter. Några av våra kunder är The Bulls i Halmstad Hermans Falkenberg, Solhaga stenugnsbageri, m.fl.
Varje vecka levererar vi våra produkter till butiker och restauranger i Halmstad och Falkenberg, Om du söker nya lokalt producerad produkter till din butik eller restaurang är du varmt välkommen att höra av dig.
I gårdsbutikens säljs nötkött av ungdjur som fötts upp, slaktats och styckats på gården.
Djuren får gå ute på betesmarker under vår, sommar och höst och inne i rymmliga stallar under vintern då de fodras med gårdsproducerat foder från egen odling. Djuren transporteras aldrig, vilket leder till minskad stress och ett smakligare kött. Hängmörning av köttet har blivit ett av våra signum, vi håller fast vid de gamla metoderna för att på det sättet få ett så smakrikt kött som möjligt.
Gårdsbutiken
Telefon: 073 426 99 33
Aktuella öppettider finner du längst ner på sidan.
Enkelbiff – perfekt till grillen!
Nötblod får vi enbart sälja till hundspårning, då krävs att du har intyg från jordbruksverket.
För samtliga beställningsvaror önskar vi att ni beställer senast en vecka innan önskad hämtdag.
I gårdsbutiken säljer vi efter tillgång färskt lammkött från vår egen fårbesättning.
Vi har lamning under våren så under hösten har vi färskt lammkött i disken. Lammen slaktas i vårt gårdsslakteri när de är omkring 4-5 månader gamla.
Efter slakt får kropparna svalna långsamt, därefter hängmörar vi köttet i ungefär en vecka. Allt detta för att få ett så mört och smakrikt kött som möjligt.
På gården vidareförädlas även några produkter av lamm – prova gärna vår lammgrillkorv.
Gårdsbutiken
Telefon: 073 426 99 33
Aktuella öppettider finner du längst ner på sidan.
Vi säljer även köttlådor med nötkött från djur uppfödda på gården. Djuren slaktas i gårdens slakteri, hängmöras och styckas sedan innan det packas i lådor. Vi har två olika varianter på lådor, välj mellan klassisk eller vaccumpackad.
Du beställer din köttlåda genom att ta kontakt med gårdsbutiken på telefon eller till info@mostorpsgard.se.
Gårdsbutiken
Telefon: 073 426 99 33
Aktuella öppettider finner du längst ner på sidan.
I den här lådan får du köttet vaccumförpackat i mindre bitar, färdigt att lägga ner i frysen.
Läs merTotalt ca 12 kg, vikterna kan variera en del.
Högrev i bit 2 kg, 2 x 1 kg/pkt
Rostbiff 0,8 kg x 1 pkt
Rumpstek 0,6 kg x 1 pkt
Fransyska 1,5 kg x 1 pkt
Grytbitar 1,6 kg delat på 0,8 kg/pkt x 2 pkt
Strimlat nötkött 0,6 kg x 1 pkt
Lövbiff (innanlår) 1 kg, delat på 0,5 kg/pkt x 2 pkt
Entrecote 0,6 kg x 1 pkt =2 skivor/pkt
Ryggbiff 0,6 kg x 1 pkt= 2 skivor/pkt
Oxfile i bit 0,6 kg x 1 pkt
Nötfärs 2,4 kg, delat på 0,6 kg/pkt x 4 pkt
I den här lådan får du köttet vaccumförpackat i mindre bitar, färdigt att lägga ner i frysen.
Läs merTotalt ca 24 kg, vikterna kan variera.
Högrev i bit 4kg, delat i 1 kg/pkt x 4 pkt
Rostbiff 1,6 kg, delat i 0,8 kg/pkt x 2 pkt
Rumpstek 1,2 kg, delat i 0,6 kg/pkt x 2 pkt
Fransyska 3kg, delat i 1,5 kg/pkt x 2 pkt
Grytbitar 3,2 kg, delat i 0,8 kg/pkt x 4 pkt
Strimlat nötkött 1,2 kg, delat i 0,6 kg x 2 pkt
Lövbiff (innanlår) 2 kg, delat i 0,5 kg/pkt x 4 pkt
Entrecote 1,2 kg, delat i 0,6 kg/pkt, 2 skivor/pkt x 2 pkt
Ryggbiff 1,2 kg, delat i 0,6 kg/pkt, 2 skivor/pkt x 2 pkt
Oxfie i bit 1,2 kg, delat i 0,6 kg/pkt x 2 pkt
Nötfärs 4,8 kg delat i 0,6 kg/pktx 8 pkt
Här får du köttet levererat i hela bitar, en del med ben. Köttet är vaccumförpackat.
Läs merCa 25 kg, vikterna kan variera.
Filé 0,7 kg
Ryggbiff med eller utan kappa 1,5 kg
Entrecote 1,0 kg
Rostbiff 1,3 kg
Innanlår 2,0 kg
Ytterlår 1,2 kg
Fransyska 1 kg
Rulle 0,8 kg
Högrev med ben 2,5 kg
Grytbitar 1,0 kg
Bog med ben 2 kg
Bringa 1 kg
Flankstek/Rumpstek/charlottenstek ca 1 kg
Lägg 2 kg
Färs 7 kg
Här får du köttet levererat i hela bitar, en del med ben. Köttet är vaccumförpackat.
Läs merca 40 kg. Vikterna kan variera.
Filé 1,2 kg
Ryggbiff med eller utan kappa 2,5 kg
Entrecote 1,7 kg
Rostbiff 2,2 kg
Innanlår 3,3 kg
Ytterlår 2 kg
Fransyska 1,7 kg
Rulle 1,2 kg
Högrev med ben 3,3 kg
Grytbitar 1,7 kg
Bog med ben 2,5 kg
Bringa 1,5
Flankstek/Rumpstek/charlottenstek ca 1 kg
Lägg 2 kg
Färs 12 kg
I vår styckavdelning arbetar skicklig personal som styckar köttet varsamt och anatomiskt. Olika kunder och butiker har olika önskemål och vi anpassar därför styckningen lite efter behov.
Hängmörning av köttet har blivit Mostorps signum. Under det första dygnet efter slakt får kropparna hänga över natten i rumstemperatur för att få en långsam nedkylning. Kyls kropparna för snabbt kan man få en kylsammandragning som förstör köttet. Efter den långsamma avsvalningen slår vi på kylan och hängmörar köttet i cirka 10-14 dagar i kontrollerat klimat. Under denna tid lättar vikten med ca 15% och köttets naturliga enzymer bryter ner strukturen för att med tiden ge ett mört och saftigt kött som det smakade förr. Att vi dessutom bäckenhänger slaktkropparna gör att bakdelsköttet får en annan struktur i hängningen som förbättrar mörheten.
Efter att kropparna har hängt, styckas köttet anatomiskt och efter kundernas behov. Vi har många spännande styckningsdetaljer som är något utöver det vanliga. I vår gårdsbutik kan du fråga efter exempelvis Flat Iron steak, Njurtapp eller Skirtsteak.